Op 8 oktober 2011 werd, in gezelschap van een groot aantal co-auteurs en een aantal genodigden, in Beeld en Geluid in Hilversum het eerste BoekTweePuntNul gelanceerd. Veel van de aanwezigen waren al wat eerder gekomen om nog even te genieten van de Beeld en Geluid Experience. De middag werd geopend met een presentatie van Remco Bron, die het publiek meenam in zijn Social Media Rollercoaster. Op zijn blog ‘So many thoughts’ vertelt Remco zelf over zijn presentatie voor het BoekTweePuntNul-publiek.

Na de presentatie van Remco werd het hoog tijd om de auteurs hun pakketje boeken te overhandigen. De kinderen die aanwezig waren hielpen mee met uitdelen. Het omslag was een beter bewaard geheim dan de miljoenennota. Toen het sein ‘open maken’ klonk mocht iedereen dan eindelijk BoekTweePuntNul in het echt aanschouwen.

Er is enorm getwitterd gedurende het hele traject, met een piek tijdens en na de presentatie. Een 500 tweets binnen een bepaalde tijd zijn gebundeld in een Tweetdoc. Ook is een aantal blogs over BoekTweePuntNul verzameld in een Scoop-It.