Op 12 maart 2014 werd tijdens de viering van Nationale Boomfeestdag in Elst onze nieuwste publicatie ‘Met je smartphone het bos in’ gepresenteerd. Het eerste exemplaar werd door Tessa namens BoekTweePuntNul aangeboden aan auteur Jolanda Pikkaart.

Met je smartphone het bos in

Kinderen zijn steeds vaker op een tablet of smartphone te vinden om te gamen of te whatsappen. Hoe zorgen we ervoor dat ze weer interesse krijgen in de natuur? Kunnen we daarvoor misschien diezelfde technologie gebruiken?

Vroeger ging je met kinderen met behulp van een schepnetje de sloot verkennen. Nu verklappen slootjes je al hun geheimen als je ook een digitale (onderwater)camera, je gps en Google Earth inzet. Met je smartphone maak je een foto van een vogel, het geluid neem je op en een speciale app determineert de vogel. Plaats een schaal met slakken onder een documentcamera: nu kruipen de slakken ineens over het digibord. Zo breng je de natuur in de klas.

In het boek “Met je smartphone het bos in” staan praktische voorbeelden van apps, sites en ander digitaal materiaal dat je als leerkracht of ouder in kunt zetten. De app “Los in ’t Bos” van de Stichting Boomfeestdag ontbreekt natuurlijk niet. Het boek biedt daarnaast ook inspiratie om zelf op pad te gaan en de natuur te zien, ruiken, proeven, horen en voelen en ondertussen nieuwe media in te zetten. Met concreet lesmateriaal, oefeningen en verwijzingen naar organisaties en sites biedt het een overzicht om te leren over de natuur en digitale middelen. Dus pak je tablet of smartphone en ga naar buiten!

Het boek is te bestellen via de webshop.