BoekTweePuntNul is geen traditionele uitgeverij en is in 2011 spontaan ontstaan via sociale media. We begonnen met het maken van het bronnenboek waarin de lezer op laagdrempelige wijze kennis maakte met 200 web 2.0 programma’s, webtools en sociale media. Vervolgens hebben we HandBoekTweePuntNul uitgebracht, waarin tien experts artikelen schreven over de mogelijkheden van sociale media binnen het onderwijs.

In de zomer van 2013 zijn we gestart met een praktijkreeks, een aantal uitgaven waarin we dieper ingaan op onderwerpen en die insteek volgen we nog steeds. Altijd in co-creatie. Het netwerk van BoekTweePuntNul is heel belangrijk. Zij schrijven mee aan de publicaties, zijn op de hoogte van de laatste trends en delen graag hun kennis.

Het BoekTweePuntNul team zorgt voor de nieuwe initiatieven, financiële middelen, redactie, vormgeving, promotie en verkoop. Dat team bestaat uit Louis Hilgers (initiatiefnemer), Tessa van Zadelhoff (initiatiefnemer, coördinatie en redactie), Alex-Jan Sigtermans (bedrijfsvoering) en Judith Eurlings (grafische vormgeving). Ons team is niet in één kantoor of op één locatie te vangen, maar is samen met de co-auteurs verspreid over heel Nederland.