CodeKlas onderbouwt noodzaak programmeren in het onderwijs

CodeKlas-voorkantOp 1 april presenteren wij onze nieuwste publicatie, CodeKlas. Lees hieronder het persbericht.

Waarom zouden we jonge kinderen leren programmeren? In binnen- en buitenland woedt momenteel een discussie over het belang van het op jonge leeftijd leren programmeren. BoekTweePuntNul publiceerde op 1 april ‘CodeKlas’, waarin de noodzaak van programmeren in het (basis)onderwijs wordt besproken en een aanzet wordt gegeven tot een leerlijn programmeren. Dit wordt onderbouwd met 40 praktische tools ter inspiratie en interviews met experts uit onderwijs en bedrijfsleven.

CodeKlas biedt inspiratie voor lessen over programmeren of om thuis aan de slag te gaan in de vorm van tools. Diverse onderwerpen die gelinkt zijn aan programmeren worden daarbij behandeld. Denk hierbij aan robotica, het maken van apps en websites, 3D printing, Maker Education en natuurlijk het leren programmeren zelf. In samenwerking met onderwijswetenschapper Amber Walraven is een leerlijn programmeren opgesteld die in het boek wordt omschreven en toegelicht.

» Bestel jouw exemplaar direct in onze webshop! €19,95

In een snel digitaliserende wereld groeit de vraag naar goede programmeurs. Europese bedrijven wijken nu al regelmatig uit naar landen als India en Brazilië in de zoektocht naar programmeurs. Daarnaast wordt het voor ieder kind belangrijk om te begrijpen hoe technologie werkt en zich vaardigheden als kritisch denken en probleemoplossend werken eigen te maken. Vele ouders en leraren maar ook bijvoorbeeld President Obama, Mark Zuckerberg (Facebook) en Neelie Kroes onderstrepen deze conclusie.

In verschillende Europese landen zoals Engeland, Estland en Scandinavië maakt programmeren al standaard onderdeel uit van het lesaanbod. In Nederland wordt programmeren slechts sporadisch aangeboden binnen het huidige curriculum. Met het boek CodeKlas wil de Pauline Maas (auteur), samen met 40 co-auteurs en 10 geïnterviewden uit onderwijs en bedrijfsleven het belang van leren programmeren op jonge leeftijd onderstrepen.

Tot 1 april is het boek met voorinschrijfkorting te bestellen via codeklas.nl.