Leer programmeren met het CodeWise spel

Om te leren programmeren heb je niet meteen een computer nodig. Je kunt starten met het kaartspel van CodeWise. Met behulp van de kaartjes kun je elkaar programmeren. Het kaartspel bevat kaarten in de kleuren geel, oranje en paars. Op iedere kaart staan opdrachten. De opdrachten lopen op in moeilijkheid. Je start met geel, voegt, wanneer men daar aan toe is, de oranje kaarten toe en tenslotte maak je het spel compleet met de paarse kaarten.

Natuurlijk wordt het nog veel leuker wanneer je in Prowise Presenter de CodeWise tool erbij gebruikt. Je kunt daarin een avatar programmeren om een bepaalde route af te leggen. Of je kunt kijken of je je klasgenootje goed geprogrammeerd hebt door de kaarten ook in de tool in te voeren. Je vindt CodeWise in Prowise Presenter. Klik op de tools en kies vervolgens voor overig.

Met het CodeWise kaartspel in combinatie met de CodeWise tool in Prowise Presenter kun je je leerlingen op een interactieve manier de beginselen van het leren programmeren bijbrengen.

CodeWise is een co-productie van Prowise en CodeKlas/BoekTweePuntNul. Je kunt het spel bestellen via onze webshop. De bijbehorende lesbrief kun je hieronder downloaden.

CodeKlas – CodeWise lesbrief

CYnLdxiWEAAvBbm.png_large