Leerlingen De Floriant testen het CodeWise kaartspel

Vorige week was ik op de Floriant in Zoetermeer. Daar geef ik regelmatig lessen in coderen en programmeren. Deze school had de primeur om met het nieuwe CodeWise kaartspel aan de slag te gaan. Ik had een korte instructie gemaakt, maar al snel waren de kinderen elkaar aan het programmeren en hadden ze veel plezier. Ze hadden ook heel snel door dat je heel precies de kaarten moet neerleggen en goed naar de plaatjes moet kijken.

Als uitbreiding op de lesbrief heb ik toen in ieder groepje de “robot” aan de beurt was geweest,  een korte nabespreking gehad en hierna gingen ze als groep een serie kaarten neerleggen voor iemand uit een ander groepje. Een voor een was ieder groepje aan de beurt. En natuurlijk moesten er liedjes gezongen worden of dansjes gedaan. De groepjes wisten van te voren niet, voor welk groepje ze iets moest maken. Dit maakte het extra spannend.

Wat voor mij heel leuk was om te zien dat de leerlingen het principe van de herhaling goed snapten. Maar ook had één groepje al heel goed de “wat als” vraag door. Zij hadden namelijk al een vraag in een vraag gemaakt.

Het CodeWise spel kun je hier bestellen. 

 Pauline Maas
2016-01-14-09.13.52-300x169 2016-01-14-11.40.47-300x169